ONafhankelijk Informatiecentrum
over Cochleaire Implantatie

Gelijkaardige

artikels

NUCLEUS 7 van Cochlear

In september 2017 lanceerde Cochlear het Nucleus 7 systeem in België en Nederland. De Nucleus 7 (CP1000)-geluidsprocessor is de kleinste en énige Made for iPhone geluidsprocessor voor cochleaire implantaten

Lees meer

NEURO 2 van Oticon Medical

In 2018 kwam het tweede implantaat van Oticon Medical op de markt, bestaande uit de Neuro 2 processor en het Neuro Zti implantaat.

Lees meer

NAIDA CI en NEPTUNE van Advanced Bionics

De NAIDA CI is de laatste nieuwe oorhanger en de NEPTUNE het laatste nieuwe (waterdichte) freestyle toestel van Advanced Bionics.

Lees meer

SYNCHRONY

van MED-EL

*Op 8 oktober 2013 opende MED-EL in Nieuwegein het MED-EL Care Center, waar eenieder terecht kan met vragen rond Cochleaire Implantatie, het Med-el implantaat, reserve-onderdelen, hoorhulpmiddelen aan te sluiten op CI, e.d.m. Sinds 2018 heeft Med-el Nederland een eigen website : http://www.hetlevenlatenhoren.nl/
 

*Op 25 oktober 2015 verhuisde MED-EL BE van hun lokalen in Antwerpen naar hun nieuwe lokalen in de Lambroekstraat  5A te Diegem bij Brussel. Ook hun telefoonnummer is veranderd. Hun nieuwe nummer is +32 (0)28928028

 

 

* Het SYNCHRONY CI-systeem

 

Het SYNCHRONY Cochleair Implantaatsysteem bestaat uit het SYNCHRONY implantaat, de SONNET achter-het oor processor en de all-in-one RONDO processor. Beide worden geleverd met een eenvoudig te gebruiken afstandsbediening.       

MED-EL CI-gebruikers kunnen dus kiezen uit deze twee types processoren naargelang hun eigen voorkeur.

 

 

Het SYNCHRONY CI systeem van MED-EL

 

Alle MED-EL implantaten zijn compatibel met alle MED-EL processoren. Zo kunnen gebruikers die reeds jaren geleden geïmplanteerd werden, blijven gebruik maken van de nieuwste, innovatieve MED-EL technologie.

 

 

·       Het SYNCHRONY Implantaat

 

Het SYNCHRONY implantaat biedt u een uitzonderlijk goede geluidskwaliteit, gecombineerd met een grote mate van betrouwbaarheid en een ongeëvenaarde veiligheid bij MRI-onderzoek.

 

Dankzij een speciaal ontworpen magneet, die zich gaat richten naargelang het magnetisch veld, kunnen 3 Tesla MRI scans uitgevoerd worden zonder dat de magneet verwijderd hoeft te worden.
Het implantaat is vervaardigd uit duurzaam titanium materiaal voor een uitstekende betouwbaarheid.
MED-EL biedt een breed gamma aan flexibele elektrodendragers zodat voor elke kandidaat de best passende elektrode gekozen kan worden. De zachte, flexibele elektroden zijn speciaal ontworpen om de cochleaire structuren zo goed mogelijk te sparen zodat het restgehoor zoveel mogelijk behouden blijft.       

 

·       De SONNET Audioprocessor

 

De SONNET audioprocessor beschikt over het Automatic Sound Management 2.0 met dubbele microfoontechnologie. Een technologie die zich automatisch aanpast naargelang de wisselende luisteromstandigheden:

-Directionele microfoons:  twee microfoons gaan zich richten naar geluiden die van voor komen - net zoals de oorschelp van nature doet - wat zorgt voor een optimaal spraakverstaan in rumoerige omgevingen.

-Windruisonderdrukking: minimaliseert windruis voor een groter luistercomfort. De windruisonderdrukking zal enkel actief zijn indien de processor windruis detecteert en de sterkte van de onderdrukking kan bovendien aangepast worden naargelang uw behoeften.

-Automatic Volume Control: past het volumeniveau naadloos aan om ervoor te zorgen dat elk geluid duidelijk en comfortabel gehoord wordt. De processor kan zijn energie halen uit 2 zink-lucht 675 batterijen of een oplaadbare batterij. De oplaadbare batterijen zijn verkrijgbaar in 2 grotes (standaard: minimum 10 uur) en micro (minimum 7 uur).

 

 

 

Dankzij de geïntegreerde luisterspoel, de gestandaardiseerde audio-ingang voor draadgebonden aansluitingen en de 2.4 GHz draadloze verbindingstechnologie kan de processor verbinding maken met allerlei soorten externe audiobronnen (FM-systemen, bluetooth connecties, smartphone, MP3 speler,...).

Bovendien is de SONNET spatwaterbestendig waardoor u onbekommerd kan genieten in verschillende situaties.

 

De SONNET audioprocessor is beschikbaar in 6 basiskleuren en kan door vervanging van de microfoon- en batterijhoudercover in honderden verschillende kleurenconfiguraties gedragen worden.De SONNET audioprocessor is ook beschikbaar in een EAS versie voor elektrisch-akoestische stimulatie bij personen met restgehoor in de lage frequenties.

De SONNET EAS biedt zowel elektrische stimulatie (zoals bij een CI) in de midden en hoge frequenties als akoestische stimulaties (zoals bij een hoortoestel) in de lage frequenties. Hierdoor kunnen personen met partiële doofheid genieten van een zo natuurlijk mogelijk geluid.

 

·       De RONDO Audioprocessor

De RONDO audioprocessor is de eerste CI-processor waarbij batterijhouder en antenne gecombineerd worden in één behuizing waardoor CI-gebruikers kunnen kiezen voor een processor waarbij niets op het oor wordt gedragen. Door het volledig geïntegreerde ontwerp is de RONDO eenvoudig in gebruik en prettig om te dragen. Zonder spoelkabel en met minder onderdelen kunnen gebruikeres profiteren van een grotere duurzaamheid.

Sinds augustus 2018 is de Rondo 2 in België en Nederland beschikbaar.

 
De RONDO 2 is een uiterst eenvoudige audioprocessor. Waarom?

DRAADLOOS OPLADEN

Het volstaat om de processor op het draadloze oplaadstation te plaatsen om de batterij ’s nachts op te laden. Na een oplaadtijd van 4 uur kan de processor tot 18 uur vermogen leveren.

EENVOUDIG GEBRUIK

Met één druk op de knop kan de audioprocessor in- en uitgeschakeld worden en ook over defecte kabeltjes hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Via zijn Automatic Sound Management Systeem zal de processor zich automatisch aanpassen aan wisselende luisteromgevingen zodat zachte geluiden gehoord worden en luide geluiden op een comfortabel niveau binnenkomen. De RONDO 2 is bovendien spatwaterbestendig waardoor de processor nagenoeg geen onderhoud vereist. Zeer eenvoudig dus in gebruik!

COMPACT DESIGN MET VERWISSELBARE DESIGNCOVERS

Door het compacte design kan de processor comfortabel onder de haren gedragen worden en via de verschillende verwisselbare designcovers kan u kiezen voor een heel discrete of juist voor een unieke, opvallende look. Via de nauw aansluitende WaterWear hoesjes kan de processor ook tijdens het zwemmen gewoon gebruikt worden.
 

·       Accessoires

 WaterWear voor de RONDO 1 en 2 en Opus 2 audioprocessor     

Dit RONDO-accessoire laat de gebruiker toe de RONDO te dragen tijdens het zwemmen of tijdens andere wateractiviteiten. Het transparante, hermetisch afgesloten hoesje met een IP68 rating beschermt de RONDO volledig tegen water en vuil.

 

MED-EL Sport hoofdband: Deze hoofdband kan gebruikt worden voor de SAMBA/Amadé BB/VSB en voor de RONDO. Aan beide kanten is er een zakje voorzien waardoor de processor goed op zijn plek wordt gehouden. De hoofdband is beschikbaar in verschillende maten.

Informatiebrochures van het nieuwe SYNCHRONY CI-systeem van MED-EL kun je gratis bekomen via ONICI. Vraag ze aan via onze rubriek 'informatiebrochures aanvragen'

 

 

 

* Het Maestro CI-systeem

Het Maestro CI-systeem van Med-el werd in 2013 geïntroduceerd en bestaat uit de OPUS 2 processor, het CONCERTO implantaat met de Fine Tuner afstandsbediening en de RONDO® (all-in-one) processor.

 

Het Maestro® CI systeem van MED-EL

 

-Als uitwendig deel kan gekozen worden tussen de RONDO®  en de OPUS 2. Beide worden geleverd met de FineTuner afstandsbediening.

 

-De Rondo ® processor met geïntegreerde spoel is de eerste CI-processor waar alle externe delen in de spoel zijn geïntegreerd (technologie, microfoon, batterijen, magneet).

De RONDO ® processor is verkrijgbaar in 4 kleuren en weegt slechts 18.5 gram.

De afwezigheid van bevestigingshaak en snoer, maakt het tot de ideale audioprocessor voor alle brildragende CI-gebruikers.

Door zijn robuustheid en het ontbreken van losse onderdelen gaat de RONDO® ook langer mee.

De RONDO® werkt op 3 zink-lucht batterijen (type 675) met een gebruiksduur van 5 dagen

en beschikt ook over Automatic Sound Management en FineHearing Technologie zoals de Opus 2 processor.

 


De RONDO® in de kleuren: creme, nordic grey, ebony en antracite

-De OPUS 2 geluidsprocessor:

-de dunste en lichtste processor

-gebruikt het Automatic Sound Management voor fijne overgang tussen wisselende luistersituaties

-een ergonomisch ontwerp voor maximaal draagcomfort

-de enige processor met FineHearing voor een betere muziekwaarneming en beter verstaan in omgevingslawaai

-makkelijk instellingen wijzigen door de FineTuner afstandsbediening

-standaard ingang voor het aansluiten van FM-systemen en iPod of Bluetooth ontvangers

-verschillende draagopties en batterijmogelijkheden (zink-lucht of oplaadbaar via het DaCapo oplaadbare batterijsysteem).

OPUS 2 audioprocessor, FineTuner afstandsbediening en CONCERTO implantaat

 

*Draagmogelijkheden voor kinderen en voor actieve volwassenen:

De Mini batterijhouder is een batterijhouder die op de riem gedragen wordt.

Geschikt voor diverse typen oplaadbare batterijen (DaCapo en AAA batterij) en voorzien van een aansluiting voor luisterhulpmiddelen.

De Children Battery Pack is ideaal voor kleine kinderen omdat uitsluitend de kleine, ultralichte processor achter het oor wordt gedragen.

Extra comfortabel tijdens het spelen, de batterijhouder met 3 Zink-Lucht batterijen (type 675) wordt aan de kleding bevestigd.

Aansluiting op luisterhulpmiddelen is mogelijk via de geïntegreerde luisterspoel.

De BabyBTE/Active Wear is geschikt voor peuters & kleine kinderen of personen die aan inspannende activiteiten doen.

De gehele processor, inclusief batterijhouder (met 3 Zink-Lucht batterijen type 675) is bevestigd aan de kleding.

Aansluiting op luisterhulpmiddelen is mogelijk via de geïntegreerde luisterspoel.

 

*Makkelijk te verbinden met luisterhulpmiddelen:

Draadloze aansluiting mogelijk met een FM-systeem, bijvoorbeeld via de kleine MLXs ontvanger van Phonak (zie foto hiernaast)

Gebruik makend van een audio kabel kan de OPUS 2 aangesloten worden op tal van hulpmiddelen zoals mobiele telefoon, i-pad of i-phone, tablet, laptop,...

Er zijn audio kabels beschikbaar voor uni- en bilaterale implantatie.

 

De OPUS 2 heeft een geïntegreerde luisterspoel voor aansluiting op ringleiding. Gebruik makend van deze luisterspoel en een nekloop (zie foto)  kan de OPUS 2 processor aangesloten worden op tal van hoorhulpmiddelen zoals telefoon, i-phone, walkman,...

 

-Als intern deel is er nu het nieuwe CONCERTO implantaat (voorheen was er de PULSAR  met ceramische behuizing en de SONATA met titanium behuizing).


Concerto elektrode

Het CONCERTO implantaat:

-is nog 25% dunner dan het Sonata implantaat

-weegt slechts 7.6 gram en maakt gebruik van de FineHearing technologie, voor een betere muziekwaarneming en voor een beter verstaan in omgevingslawaai

-zachte flexibele elektrodendragers in 6 uitvoeringen, die speciaal ontwikkeld zijn om restgehoor te behouden

-uitstekende betrouwbaarheid dankzij titanium behuizing

 

*MED-EL beschikt ook over een aangepaste elektrode (Flex24 elektrode) en aangepaste processor (DUET2) voor elektrisch-akoestische stimulatie.

Dit is voor mensen met een doofheid in de hoge tonen en nog goede gehoorresten in de lage tonen. De lage tonen worden dan gestimuleerd met een 'klassiek' hoortoestel en de hoge tonen via een CI.

Maar MED-EL heeft beide toestellen geïntegreerd in één toestel, de DUET2.


De DUET2 processor
(hoorapparaat en CI in één toestel)

 

Informatiebrochures van alle MED-EL systemen kun je gratis bekomen via ONICI. Vraag ze aan via onze rubriek 'informatiebrochures aanvragen'

 

*MED-EL is een Oostenrijkse firma met haar hoofdzetel in Innsbruck. De verdelers voor België en Nederland zijn:

MED-EL BE

Bloomz Diegem nv

MED-EL Deutchland, kantoor Nederland

Lambroekstraat  5A

Weverstede 51B

1831 Diegem - België 3431 JS Nieuwegein - Nederland
Email:office@be.medel.com Email: office@nl.medel.com
tel. +32 (0) 28928028 Tel. +31 (0) 857600167
Fax : +32 (0)28928001 Website: http://www.hetlevenlatenhoren.nl/

 

sponsors Cochlear MED EL Oticon Sonova Advanced Bionics Phonak EURO-CIU

ONICI
ONafhankelijk Informatiecentrum over Cochleaire Implantatie
Leo De Raeve
Waardstraat 9
B3520 Zonhoven
België

Email:
Tel: +32 (0)11 816 854
Mobiel: +32 (0)479 716 120
Skype: leoonici

vind ons op Facebook