ONafhankelijk Informatiecentrum
over Cochleaire Implantatie

Gelijkaardige

artikels

Basiscursus Auditief Verbale Therapie voor Belgen en Nederlanders

Auditory Verbal UK organiseert in 2022 een nieuwe basiscursus 'Auditory Verbal Therapy' voor Belgen en Nederlanders

Lees meer

Opname ONICI Webinar over '"Het Wereld Hoorrapport van de WHO, is beschikbaar

Opname van ONICI Webinar van 8 juli 2021 rond '"Het Wereld Hoorrapport van de WHO, wat kan dit voor ons betekenen ?" is nog steeds te bekijken

Lees meer

ONICI  organiseert op 15 februari 2022 een Webinar over 'het online coachen van ouders van jonge kinderen met gehoorverlies"

ONICI  organiseert op 15 februari 2022 een Webinar over 'het online coachen van ouders van jonge kinderen met gehoorverlies"

Lees meer
Warning: Undefined variable $titelA in /customers/1/9/0/onici.be/httpd.www/item_artikel.php on line 20 Warning: Undefined variable $titelB in /customers/1/9/0/onici.be/httpd.www/item_artikel.php on line 23 Warning: Undefined array key 21 in /customers/1/9/0/onici.be/httpd.www/item_artikel.php on line 23

26 oktober 2021: Webinar over ' Het gebruik van boeken

in de begeleiding (in school, therapie of thuis) van CI-kinderen'

Dinsdag 26 oktober 2021: Webinar 'Het gebruik van boeken in de begeleiding van kinderen met een gehoorverlies' in samenwerking met Auditory Verbal UK

INHOUD:

Van horende kinderen is geweten dat het gebruik van boeken de taal- en leesontwikkeling extra kan stimuleren. Bij kinderen met gehoorverlies is dit zelfs nog meer het geval dan bij horende kinderen. Boeken kunnen bij kinderen van alle leeftijden (van peuter tot jong-volwassene gebruikt worden om niet alleen de taal- en leesontwikkeling te stiimuleren, maar ook de hoor-, spraak-, geheugen-, Theory of Mind en sociaal emotionele ontwikkeling. Het gebruik van boeken en het voorlezen aan kinderen met een cochleair implantaat kan niet alleen in school gestimuleerd worden, maar ook in therapie of thuis door de ouders.

Binnen deze Webinar zal,aan de hand van vele voorbeelden en suggesties, op een praktische manier hierop worden ingegaan:
-waarom voorlezen zo belangrijk is;
-wat begeleiders en ouders moeten weten om op een succesvolle manier boeken te gebruiken bij kinderen met gehoorverlies;
-hoe niet alleen traditionele boeken, maar ook strips, e-boeken of audio-boeken hierbij kunnen gebruikt worden 

 

DOELGROEP:

Deze dag richt zich tot allen die betrokken zijn met de opvoeding, onderwijs en begeleiding van kinderen met een gehoorverlies, in het bijzonder CI-kinderen: ouders, leerkrachten, ambulante begeleiders, gezinsbegeleiders, logopedisten, psychologen, pedagogen, taalkundigen, audiologen,... en CI-gebruikers zelf.

 

DOCENT

Frances Clark, Auditief Verbaal Therapeute, Auditory Verbal UK

 

DATUM:  

dinsdag 26 oktober 2021 van 9.00 - 12.30u

 

ONLINE Webinar:   

We gaan voor deze Online bijscholing gebruik maken van het programma Zoom. Meer informatie hierover vind je op www.zoom.us . Deze workshop wordt in het Engels gegeven, maar er is ondertiteling voorzien en er zijn alleen Nederlandstalige deelnemers (maximum 20).
Na ontvangst van je betaling ontvang je van ons een link om aan de Online-bijscholing deel te nemen.

 

DEELNAMEKOSTEN: 

€ 75 voor een bijscholing van 4 uren (+ € 10 administratiekosten)
Je zal tevens een certificaat ontvangen, dat je deze bijscholing hebt gevolgd.

 

REGISTREREN kan online via onze webshop. 

Bij registratie aanvaard je onderstaand annulatie-afspraken.

Er zijn maximaal 20 plaatsen beschikbaar, schrijf dus tijdig in.

 

Wat bij annulatie ?

*   Tot 1 maand voor aanvang van de studiedag wordt het volledige inschrijvingsbedrag terug betaald via een tegoedbon. Indien men vraagt om het geld terug te storten wordt een creditnota opgemaakt en wordt hiervoor €10 administratiekosten aangerekend. 

*   50% van het inschrijvingsbedrag wordt terugbetaald bij een annulatie tussen 1 maand en 1 week voor aanvang van de studiedag.  Ook voor dit bedrag kan een tegoedbon aangemaakt worden of  wordt bij het terugstorten van het bedrag €10 administratiekosten aangerekend en wordt er een creditnota opgemaakt.

*   Er is geen annulatievergoeding meer mogelijk bij een annulatie binnen de laatste week voor aanvang van de studiedag.

Annulaties dienen schriftelijk te gebeuren door een email te sturen naar Leo.de.raeve@onici.be . De ontvangst van je email zal vervolgens bevestigd worden.

sponsors Cochlear MED EL Oticon Sonova Advanced Bionics Phonak EURO-CIU

ONICI
ONafhankelijk Informatiecentrum over Cochleaire Implantatie
Leo De Raeve
Waardstraat 9
B3520 Zonhoven
België

Email:
Tel: +32 (0)11 816 854
Mobiel: +32 (0)479 716 120
Skype: leoonici

vind ons op Facebook