ONafhankelijk Informatiecentrum
over Cochleaire Implantatie

Gelijkaardige

artikels

26 oktober 2021: Webinar over ' Het gebruik van boeken in de begeleiding (in school, therapie of thuis) van CI-kinderen'

ONICI organiseert op 26 oktober 2021 een Webinar over 'Het gebruik van boeken in de begeleiding van kinderen met een cochleair implantaat'. 

Lees meer

Opname ONICI Webinar over '"Het Wereld Hoorrapport van de WHO, is beschikbaar

Opname van ONICI Webinar van 8 juli 2021 rond '"Het Wereld Hoorrapport van de WHO, wat kan dit voor ons betekenen ?" is nog steeds te bekijken

Lees meer

ONICI  organiseert op 15 februari 2022 een Webinar over 'het online coachen van ouders van jonge kinderen met gehoorverlies"

ONICI  organiseert op 15 februari 2022 een Webinar over 'het online coachen van ouders van jonge kinderen met gehoorverlies"

Lees meer

Basiscursus Auditief Verbale Therapie

voor Belgen en Nederlanders

*Van april-december 2021: Online  Foundation Course Auditory Verbal Therapy' door Auditory Verbal UK

Je bent te laat om nog voor deze cursus in te schrijven, maar in het voorjaar van 2022 zal deze Basiscursus AVT opnieuw georganiseerd worden door ONICI in samenwerking met AV UK. Vanaf september 2021 kun je hier voor inschrijven.

(wil je de video bekijken, klik op bovenstaande foto)

 

INHOUD:

Voor de eerste keer zal voor Belgen en Nederlanders een 'Foundation Course Auditory Verbal Therapy' worden georganiseerd. Deze online cursus gaat in april 2021 van start en zal ongeveer 7 maanden in beslag nemen. Om de 2 weken heeft een online sessie plaats (uitgezonderd juli/augustus) en tussendoor krijg je ook kleine opdrachten die dan in de volgende sessie worden besproken. Het is een erg praktische opleiding in kleine groep ( min 5  en max 10 deelnemers)
Deze zeer goede uitgebreide opleiding richt zich tot professionelen en ouders die zich willen specialiseren in het stimuleren van het gehoor en de gesproken taal van kinderen met een gehoorverlies en in het samenwerken met de ouders van deze kinderen. 

Topics die aan bod komen zijn: het gebruik van de Ling-klanken; tijdens spel en dagelijkse activiteiten het gehoor en de gesproken taalontwikkeling stimuleren, fonologische klankkenmerken, coachen van ouders, hoe het taalbegrijpen controleren en stimuleren, van één-, naar twee-, naar drie-woordzinnen, 
Deze cursus wordt sterk aanbevolen door mensen die al eerder in de UK hieraan hebben deelgenomen.

 

Orna Otto van NSDSK schreef ons hierover het volgende "Afgelopen jaar heb ik de Foundation Course in Londen gedaan. Het was een hele goede ervaring. Ik heb veel nieuwe inspiratie opgedaan, onderbouwing gekregen voor mijn behandelingen en veel geleerd over de technieken en strategieën van AVT. Ik pas het nu dagelijks toe en met resultaat. Ouders krijgen meer inzicht hoe hun kind optimaal kan profiteren van de hoorapparatuur en leren vaardigheden om de gesprokentaalontwikkeling te stimuleren. Als therapeut krijg je tijdens de cursus een dot aan informatie en wetenschappelijke onderzoeken te lezen. De trainer geeft praktische voorbeelden en laat filmpjes zien, je oefent vaardigheden tijdens de sessie met de groep. Na elke cursus dag krijg je de opdracht en film je een stukje van een behandeling. De opnames bekijk en bespreek je de keer erop met je groep.  “Audition First” is voor sommige mensen een omschakeling maar het werkt! Ik ben zo enthousiast dat ik inmiddels gestart ben met de Advanced Course.

 

En Ruth Hartogs (NSDSK) meldde ons: "Auditory Verbal Therapy is een hele gedegen en tegelijkertijd speelse methode om kinderen te leren met hun apparatuur hun gehoor te gebruiken als basis voor hun gesproken taalontwikkeling. En zo bijzonder hoe je kunt leren de ouders en de kinderen hierin centraal te stellen. Mijn manier van werken heeft een echte boost gekregen door de grote hoeveelheid nieuwe kennis van hoor- en luisterontwikkeling. Ik was verbaasd over hoe het leren van alle nieuwe vaardigheden zo’n grote verdieping in mijn behandelingen teweeg heeft gebracht.”

 

DOELGROEP:

Deze dag richt zich tot allen die betrokken zijn met de opvoeding, onderwijs en begeleiding van kinderen (0-6 jaar) met een gehoorverlies: ouders, gezinsbegeleiders, logopedisten, leerkrachten, psychologen, pedagogen, taalkundigen, audiologen,... 

 

DATUM:  

Om de 2 weken een online sessie van 90 minuten in de periode april - december 2021. Dag en uur worden in overleg met de cursisten afgesproken. AV-UK is hier erg flexibel in.

 

ONLINE Webinar:   

Voor deze Online bijscholing wordt gebruik gemaakt van het programma Zoom. Meer informatie hierover vind je op www.zoom.us . Deze workshop wordt in het Engels gegeven, maar er is ondertiteling voorzien en er zijn alleen Nederlandstalige deelnemers (minumum 5 en maximum 10).
 

 

DEELNAMEKOSTEN: 

€ 999 tot eind November 2020, daarna € 1026 

 

REGISTREREN kan rechtstreeks bij Auditory Verbal UK  via hun website.

Wil je eerst nog wat meer informatie, of heb je nog vragen, neem dan even contact op met leo.de.raeve@onici.be 

sponsors Cochlear MED EL Oticon Sonova Advanced Bionics Phonak EURO-CIU

ONICI
ONafhankelijk Informatiecentrum over Cochleaire Implantatie
Leo De Raeve
Waardstraat 9
B3520 Zonhoven
België

Email:
Tel: +32 (0)11 816 854
Mobiel: +32 (0)479 716 120
Skype: leoonici

vind ons op Facebook