ONafhankelijk Informatiecentrum
over Cochleaire Implantatie

Gelijkaardige

artikels

Sonova Wireless

Communication Solutions

Bijna alle personen met een cochleaire inplant blijven moeilijkheden ondervinden om spraak te verstaan in een rumoerige omgeving. Voor sommigen is dit probleem echter zo groot dat ze liever de situatie vermijden. In rumoerige situaties vormen zowel afstand als omgevingslawaai het probleem. PHONAK probeert voor al deze situatie een oplossing te vinden via draadloze communicatie.


*Sinds 2013 bestaat de ROGER. In 2015 werd hier de Roger Pen (microfoon) aan toegevoegd, in 2016 de Roger Table Mic (tafelmicrofoon) en de Roger Touchcreen Mic (leerkrachtmicrofoon) en in 2021 de Roger On micrfoon:
 
VOOR VOLWASSENEN:
-De Roger ON microfoon is een nieuwe versie van de Roger Pen. Het is een microfoon die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in achtergrondlawaai en van op afstand.
 

 

Gebruik het iedere dag, waar dan ook

Dankzij Roger On kunt u zich concentreren op gesprekken die er werkelijk toe doen; op het werk, op school of met vrienden.

Geen zorgen, het gaat helemaal automatisch

Schakelt automatisch tussen verschillende microfoonmodi, afhankelijk van de vraag of het apparaat zich op een tafel, op de kleding gegespt of in uw hand bevindt.

Hoor waar spraak vandaan komt

De Roger On met MultiBeam-technologie 2.0 biedt de mogelijkheid om de richting van binnenkomende spraak te bepalen en selecteert automatisch de persoon die aan het woord is, zodat u wordt ondersteund tijdens gesprekken.

Zoom in op een persoon die aan het woord is

Interviewmodus 2.0 maakt gebruik van drie microfoons op een rij zodat u zich kunt concentreren op één persoon of in een groepsgesprek waarbij sprake is van achtergrondlawaai.

Voor de Roger On Microfoon ontving Phonak in 2021 'the Reddot Award' 

 

Meer informatie over de Roger On Micrfoon vind je op de website van Phonak.

 
-De Roger Pen is een losse handmicrofoon en vormt een bijzonder krachtige uitbreiding op uw hoortoestellen/CI om beter te verstaan in omgevingslawaai en van op afstand. De geavanceerde microfoon vangt alle spraak op en stuurt dit rechtstreeks naar uw hoortoestellen/CI. U kunt ook de microfoon bij uw partner omhangen tijdens het winkelen in een drukke straat of op de fiets. Geeft u de Roger Pen liever niet uit handen? Dan biedt de close-up functie een unieke oplossing: u houdt de Roger Pen zelf in de hand en richt deze op de spreker. Het mooiste is dat u niets hoeft in te stellen. De Roger Pen kiest zelf de beste microfoonmodus voor het beste resultaat in elke situatie!

Ook het telefoneren wordt stukken eenvoudig door de bluetooth functie. De Roger Pen wordt draadloos gekoppeld met uw GSM en ondersteunt zelfs HDbluetooth voor de best mogelijk spraakweergave! Ook de koppeling met de vaste lijn is zo mogelijk. De geavanceerde digitale draadloze geluidsoverdracht via 2.4 MHz  zorgt voor een storingsvrije werking. 

 

Meer informatie over de Roger Pen kun je vinden op:  www.phonak.nl/rogerpen

 

 

-De Roger Table Mic is een draadloze microfoon die specifiek is ontworpen voor vergaderingen waardoor mensen met gehoorverlies zich kunnen focussen op het werk in plaats
van op hun gehoor.
De Roger Table Mic vangt geluid tijdens een vergadering beter op dan ieder ander product op de markt. De omni-directionele stand vangt het geluid van de deelnemers op tijdens een vergadering aan een tafel. De audioverwerking is specifiek afgesteld op vergaderingen. Voor grotere vergaderingen raden we aan om meerdere Roger Table Mics te gebruiken.
De volledige Nederlandstalige brochure van de Roger Table Mic kun je hier downloaden of aanvragen bij ONICI.


Op YouTube staan een aantal prachtige (in het Nederlands ondertitelde) Roger Tutorials over:

-Communiceren op het werk gebruik makend van Roger: https://youtu.be/UiNOxjCT1kk

- Hoe de Roger Select aansluiten op diverse hoorhulpmiddelen: https://youtu.be/lhm4jVD4k7M

 

Elske Postuma is een maatschappelijk werkster uit Nederland die 2 CI's draagt en die op haar werk gebruik maakt van de Roger Pen en de Table Mic. Haar ervaringen kun je lezen en bekijken op de website van Phonak en op You Tube.

 


VOOR KINDEREN

            
                                                        Roger TouchScreen Mic

                                         Roger microfoons


                         Roger ontvangers

                      Roger accessoires
 

 

De beste prestaties

ROGER is het begin van een revolutie in prestaties. Deze nieuwe digitale standaard overtreft alle bestaande FM en digitale systemen. Roger biedt een enorme sprong in signaal/ruis-verhouding, en rekent voorgoed af met technische complexiteit.

ROGER biedt de beste spraak-in-ruis prestatie in de branche, met bewezen verbeteringen tot wel 35 % ten opzichte van Dynamic FM-technologie en 54 %  ten opzichte van andere FM- en digitale systemen.
Meer over deze resultaten van de ROGER vind je op http://www.phonakpro.com/evidence


Gebruiksvriendelijk
Niets is makkelijker in het gebruik dan Roger. U hoeft geen frequenties te programmeren en beheren, en toestellen worden met een éénmalige druk op de knop verbonden.


Universeel
Roger is het meest veelzijdige systeem van zijn soort. Het werkt samen met nagenoeg elk hoortoestel en cochleair implantaat. Bovendien is het compatibel met SoundField. De Roger inspiro is de enige microfoon die spraak tegelijkertijd kan versturen naar Roger-ontvangers, FM-ontvangers én de SoundField-speaker.


Tevens kunnen bij ONICI gratis folders over het ROGER systeem aangevraagd worden via de 'rubriek informatiebrochures'.

 

*Met behulp van een FM-systeem van Phonak (waarbij men de spreker een microfoon en zender geeft) wordt de afstand verkleind en komt de stem van de spreker rechtstreeks binnen bij het hoortoestel of CI.
Het FM-systeem bestaat uit kleine ontvangers en verschillende geavanceerde zenders. 
 
Nieuwe FM ontvanger : MLxi
Oorhanger Auria harmony van Advanced Bionics met MLxS FM ontvanger
 
Het FM-systeem van Phonak is te gebruiken bij de meest voorkomende hoortoestellen en Cochleaire Implantaten via direct audio-input of via T-spoel.
 
opm. De geïntegreerde Microlink Freedom:
 
In samenwerking met Cochlear heeft Phonak een nieuwe ontvanger ontworpen voor de Nucleus Freedom. Deze ontvanger is geïntegreerd in de batterijhouder en heeft dezelfde eigenschappen als andere onderdelen van het MicroLink systeem van Phonak.
 
MicroLink Freedom is:

- comfortabel

- cosmetisch aantrekkelijk

- eenvoudig

- gemakkelijk te gebruiken 
 
 
 
Als je meer wil informatie rond de verschillende mogelijkheden rond FM-systemen, kijk gerust naar de specifieke bladen rond FM op onze internationale website: http://www.phonakpro.com/com/b2b/en/products/fm.html of ben je welkom op één van de vele informatiebijeenkomsten van Phonak: zie www.phonakinfocentrum.nl.
 
Voor meer informatie kan u kijken op de website van PHONAK op www.phonak.com , of kan u contact opnemen met: 
 

Sonova Nederland B.V.
Phonak Wireless Communications Solutions
Laanakkerweg  4
4131 PN  Vianen
Nederland

Tel: +31 (0) 88 600 88 50
Fax: +31 (0) 88 600 88 53
email: info@phonak.nl

 

 

sponsors Cochlear MED EL Oticon Sonova Advanced Bionics Phonak EURO-CIU

ONICI
ONafhankelijk Informatiecentrum over Cochleaire Implantatie
Leo De Raeve
Waardstraat 9
B3520 Zonhoven
België

Email:
Tel: +32 (0)11 816 854
Mobiel: +32 (0)479 716 120
Skype: leoonici

vind ons op Facebook