ONafhankelijk Informatiecentrum
over Cochleaire Implantatie

Laatste

nieuws

15/07/2024

CI informatiebijeenkomsten OPCI voor september/december '24 staan gepland

Lees meer

02/07/2024

De ‘Living Guidelines Versie 3.0’ voor Cochleaire Implantatie bij volwassenen werden op 2 juli 2024 gelanceerd

Lees meer

29/05/2024

MED-EL CI-informatiebijeenkomsten juni-augustus 2024

Lees meer

27/05/2024

Overname Oticon Medical cochleaire implantaten door Cochlear is vanaf 21 mei 2024 een feit

Lees meer

04/05/2024

Leo De Raeve op BRT 2 en in hun sociale media met zijn actie om hoorapparaten en CI's te verzamelen voor Oekraïne

Lees meer

30/04/2024

ONICI Nieuwsbrief april 2024 is gratis beschikbaar

Lees meerAlle nieuwsberichten

Wetenschappelijk adviseur Euro-CIU

*Leo De Raeve (ONICI) benoemd tot Scientific Advisor van EURO-CIU


De Europese organisatie van CI-gebruikers "EURO-CIU" heeft op haar vergadering van 5 april 2008 Leo De Raeve van ONICI benoemd tot "Scientific Advisor" van hun organisatie. ONICI is immers de laatste jaren over de landgrenzen bekend geraakt als een hoog wetenschappelijk informatiecentrum op vlak van Cochleaire Implantatie. Omwille van deze verdienste is EURO-CIU bij ONICI komen aankloppen om, in de mate van het mogelijke, beroep te kunnen doen op hun specialisatie. Concreet betekent dit dat Leo De Raeve enkele keren per jaar (online) zal deelnemen aan de vergaderingen van EURO-CIU en hen zal berichten over de laatste informatie op vlak van CI. Anderzijds kan EURO-CIU ook bepaalde vragen die in hun groep leven met Leo De Raeve bespreken.
Om de kwaliteit van de Nieuwsbrief van EURO-CIU te verbeteren zullen een aantal artikels uit de Nieuwsbrief van ONICI vertaald worden naar het Engels om te gebruiken in hun nieuwsbrief.

Meer informatie over EURO-CIU vind je op hun website http://www.eurociu.eu

Het huidige bestuur van EURO-CIU ziet er als volgt uit:

 

(van links naar rechts): Sari Hirvonen-Skarbö (Finland), Leo De Raeve (Belgium), Ervin Bonecz (Hungary) (Resignation June 2020) – Beatrice Cusmai (Italy) – Henri-Francois Baiverlin (Belgium) – Teresa Amat (Spain) – Robert Mandara (Finland), Brian Archbold (United Kingdom), Fernando Giménez (Spain).

 

*Leo De Raeve (ONICI) werd verkozen tot waarnemend voorzitter van CIICA (Cochlear Implant International Communicty of Action) 

CIICA (Cochlear Implant International Community of Action) werd ter gelegenheid van de Internationale CI-dag van 25 februari 2021 gelanceerd. Het is geen nieuwe organisatie, maar een netwerk van wereldwijde organisaties voor CI-gebruikers of experten op dat vlak. Leo De Raeve (ONICI) werd gevraagd  voorlopig waarnemend voorzitter te zijn van de stuurgroep achter dit netwerk.

Meer informatie over CIICA kun je vinden op hun website www.ciicanet.org

 


*ONICI is partner van het Adaptive Language for Healthy Brain and Society Consortium van Radboud Universiteit Nijmegen (NL)

Het Adaptive Language consortium heeft tot doel maatschappelijk belangrijke problemen op het gebied van taal en communicatie op te lossen. Het consortium pakt problemen op het gebied van taal en communicatie aan door een groep interdisciplinaire onderzoekers van drie verschillende faculteiten van de Radboud Universiteit (Sociale Wetenschappen, Letteren en Medische Wetenschappen) en het Radboudumc samen te brengen. De consortiumleden hebben complementaire expertise in verschillende domeinen van taal en cognitie, variërend van fundamenteel tot toegepast onderzoek, over onderwerpen die verband houden met adaptieve taal. Sinds februari 2021 is ONICI partner van deze organisatie. 
Meer informatie kun je vinden op de website van het Adaptive Language Consortium

 

sponsors Cochlear MED EL Oticon Phonak Bellman Advanced Bionics CIICA EURO-CIU

ONICI
ONafhankelijk Informatiecentrum over Cochleaire Implantatie
Leo De Raeve
Waardstraat 9
B3520 Zonhoven
België

Email:
Tel: +32 (0)11 816 854
Mobiel: +32 (0)479 716 120
Skype: leoonici

vind ons op Facebook