ONafhankelijk Informatiecentrum
over Cochleaire Implantatie

Gelijkaardige

artikels

Te weinig Belgische slechthorenden vinden de weg naar goede auditieve zorg en een aangepast hoorapparaat/CI

Eurotrak-studie-België in 2017: te weinig Belgische slechthorenden vinden de weg naar goede auditieve zorg en een aangepast hoorapparaat/CI

Lees meer

Een bimodale aanpassing (CI + hoorapparaat) optimaal afregelen

Een bimodale aanpassing (een CI en een hoorapparaat) goed afregelen. Zowel Cochlear als Advanced Bionics werkten richtlijnen uit.

Lees meer

Vergelijking tussen CI-merken

Recent is in de VS een document samengesteld, waarin de recentste producten van de 3 CI-firma's die in de VS op de markt zijn (Advanced Bionics, Cochlear en Med-el) met mekaar worden vergeleken.

Lees meer

Nederlandse Veldnorm Cochleaire Implantatie werd herzien

De Nederlandse Veldnorm Cochleaire Implantatie (CI) uit 2008 werd in 2013 herzien.

Lees meer

25 februari = wereld CI-dag

De Spaanse CI-gebruikersorganisatie AICE heeft 25 februari uitgeroepen tot wereld CI-dag en vraagt alle CI-organisaties wereldwijd om op die dag CI in de media te brengen

Lees meer

Nieuwe veldnorm inzake CI in Nederland

Nieuwe Veldnorm inzake Cochleaire Implantatie in Nederland sind 1 juli 2008

Lees meer

Slechthorendheid in het high tech tijdperk, inaugurale rede door Prof. Snik

Slechthorend in het hightech tijdperk, Inaugurale rede door Prof. Ir. Ad Snik aan Universiteit van Nijmegen

Lees meer

Leids KNOOPpunt, oratie door Prof. Frijns aan Universiteit Leiden

Leids KNOOPpunt", Oratie door Prof. Dr. Ir. J.H.M. Frijns bij zijn benoeming tot hoogleraar Keel-, Neus- en Oorheelkunde aan de Universiteit van Leiden:

Lees meer

Meningitis en CI

Richtlijnen voor vaccinaties tegen meningitis bij CI-gebruikers

Lees meer

Position statements over CI volgens IFHOH

Het 'International Federation of Hard of Hearing' (IFHOH) publiceerde in juli 2010: 'Position statements' over cochleaire implantatie

Lees meer

Advanced Bionics roept HiRes 90K implantaten terug (nov 2010)

Advanced Bionics roept vrijwillig wereldwijd alle HiRes 90K implantaten terug, persbericht 23 november 2010

Lees meer

ONICI vertaalde de 'richtlijnen voor CI-gebruikers' van de British Cochlear Implant Group (BCIG)-2010

De Britse CI-gebruikers organisatie BCIG publiceerde reeds in 2008 een aantal voorschriften voor het veilig gebruik van een cochleair implantaat.

Lees meer

Pioniers op vlak van Cochleaire

Implantatie ontvangen de 'Amerikaanse Nobelprijs'

De Albert and Mary Lasker Foundation awards, ook de Amerikaanse Nobelprijs genoemd omdat al 83 genomineerden van deze award al een Nobelprijs hebben ontvangen, gaat dit jaar naar drie wetenschappers die een grote fundamentele bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het cochleair implantaat. De prijs van in totaal 250,000 dollar werd op 22 september 2013 uitgereikt aan Dr. Graeme M. Clark van de Universiteit van Melbourne-Australia; Dr. Ingeborg Hochmair van de CI-firma Med-El in Innsbruck-Oostenrijk en aan Blake S. Wilson, van de Duke Universiteit van North Carolina (VS).

 

 

Bij de ontwikkeling van de moderne cochleaire implantaten, eind jaren zeventig, ondervonden de drie wetenschappers veel weerstand van andere wetenschappers en van organisaties voor doven omdat de 'experimenten op mensen' onethisch zouden zijn.  Clark, Hochmair en Wilson werkten eerst afzonderlijk aan implanteerbaar hoorapparaat, maar bundelden later de krachten in de realisatie van een meerkanalig cochleair implantaat. Ondertussen dragen wereldwijd meer dan 320000 dove mensen een cochleair implantaat.

Dr. Graeme Clark heeft eigenlijk de basis gelegd van de Australische firma Cochlear, terwijl Dr. Ingeborg Hochmair de firma Med-el oprichtte. Blake Wilson is vooral bekend als de ontwikkelaar van de CIS (Continues Interleaved Samplings) spraakverwerkingsstrategie, een strategie die een enorme verbetering bracht op gebied van spraakverstaan. Deze strategie werd eerst verwerkt in de implantaten van Advanced Bionics, maar werd snel daarna ook ingepast in de implantaten van de CI-firma’s Cochlear en Med-el.

Een uitgebreid verslag over het toekennen van deze Albert and Mary Lasker Foundation awards, verscheen op 9 september 2013 in ‘the New York Times’.

sponsors Cochlear MED EL Oticon Sonova Advanced Bionics Phonak EURO-CIU

ONICI
ONafhankelijk Informatiecentrum over Cochleaire Implantatie
Leo De Raeve
Waardstraat 9
B3520 Zonhoven
België

Email:
Tel: +32 (0)11 816 854
Mobiel: +32 (0)479 716 120
Skype: leoonici

vind ons op Facebook