ONafhankelijk Informatiecentrum
over Cochleaire Implantatie

Gelijkaardige

artikels

Intensieve bijscholing 'Auditieve Verbale Therapie' voor Belgen en Nederlanders

Auditory Verbal UK organiseert in 2024-2025 een nieuwe intensieve bijscholing 'Auditory Verbal Therapy' voor Belgen en Nederlanders

Lees meer

Opname ONICI Webinar over '"Het Wereld Hoorrapport van de WHO, is beschikbaar

Opname van ONICI Webinar van 8 juli 2021 rond '"Het Wereld Hoorrapport van de WHO, wat kan dit voor ons betekenen ?" is nog steeds te bekijken

Lees meer

ONICI organiseert op 10 oktober 2024 in Vianen

(NL) een studiedag over 'Het werkgeheugen bij DSH-leerlingen'.

Deze studiedag zal gegeven worden door Leo De Raeve-ONICI in samenwerking met Anneke Vermeulen en Margreet Langereis van Pento-Nederland. Pento heeft recent, in samenwerking met Auris en KULeuven een groot onderzoek uitgevoerd rond 'het werkgeheugen van DSH- en TOS-leerlingen. Bij dit onderzoek waren 42 DSH-leerlingen en 36 TOS-leerlingen tussen 8 en 10 jaar betrokken. 

Tijdens deze praktische studiedag zullen zij in eerste instantie dieper ingaan op het belang van de executieve functies bij DSH-leerlingen en dit in relatie tot taalontwikkeling, het schoolse leren en het sociaal-emotioneel functioneren. Vervolgens wordt ingezoomd op het werkgeheugen en meer specifiek op de diagnostiek en op de resultaten van deze recente studie en wat dit voor de dagelijkse praktijk betekent.
Tot slot zullen ze dieper ingaan op hoe het werkgeheugen thuis, in school en in therapie extra kan gestimuleerd worden.  
 

DOELGROEP:

Deze dag richt zich tot allen die betrokken zijn met de opvoeding, onderwijs en begeleiding van leerlingen met een auditieve beperking: ouders, gezinsbegeleiders, leerkrachten, logopedisten, psychologen, pedagogen, taalkundigen, audiologen,...

Ook personeelwerkzaam bij TOS-leerlingen kunnen tijdens deze studiedag heel wat zinvolle informatie opdoen.

 

DOCENTEN

Leo De Raeve (ONICI-Zonhoven-B)

Anneke Vermeulen en Margreet Langereis (Pento-NL)

 

De studiedag wordt in het Nederlands gegeven.

 

DATUM:  donderdag 10 oktober 2024 van 9.30u-16.00u
 

DEELNAMEKOSTEN: € 120
(inclusief handouts, lunch en koffie)
 

REGISTRATIE kan door het registratieformulier in te vullen en te versturen naar studiedagen@onici.be . Organisaties of zelfstandigen die beschikken over een BTW-nummer dienen dit nummer mee te delen bij registratie, dit om de facturatie correct uit te voeren. Het registratieformulier kun je hier downloaden.

Nadat wij je ingevuld registratieformulier hebben ontvangen, krijg je van ons een factuur toegezonden om de betaling in orde te brengen.  Je inschrijving is maar definitief in orde, na ontvangst van dit inschrijvingsbedrag.

Gezien het beperkt aantal deelnemers (30), kun je best tijdig inschrijven. 


LOCATIE: (met dank aan Advanced Bionics Benelux)  

Advanced Bionics Benelux B.V.

Laanakkerweg 4

4131 PA Vianen

Nederland

 

Postbus 156 
4130  ED Vianen
Nederland

Tel. : +31 (0)88-6008880

Email: info.benelux@advancedbionics.com

 

 

Wat bij annulatie ?

Bij registratie aanvaard je onderstaand annulatie-afspraken:

*   Tot 1 maand voor aanvang van de studiedag wordt het volledige inschrijvingsbedrag terug betaald via een tegoedbon. Indien men vraagt om het geld terug te storten wordt een creditnota opgemaakt en wordt hiervoor €10 administratiekosten aangerekend. 

*   50% van het inschrijvingsbedrag wordt terugbetaald bij een annulatie tussen 1 maand en 1 week voor aanvang van de studiedag.  Ook voor dit bedrag kan een tegoedbon aangemaakt worden of  wordt bij het terugstorten van het bedrag €10 administratiekosten aangerekend en wordt er een creditnota opgemaakt.

*   Er is geen annulatievergoeding meer mogelijk bij een annulatie binnen de laatste week voor aanvang van de studiedag.

Annulaties dienen schriftelijk te gebeuren door een email te sturen naar Leo.de.raeve@onici.be . De ontvangst van je email zal vervolgens bevestigd worden.

sponsors Cochlear MED EL Oticon Phonak Bellman Advanced Bionics CIICA EURO-CIU

ONICI
ONafhankelijk Informatiecentrum over Cochleaire Implantatie
Leo De Raeve
Waardstraat 9
B3520 Zonhoven
België

Email:
Tel: +32 (0)11 816 854
Mobiel: +32 (0)479 716 120
Skype: leoonici

vind ons op Facebook