ONafhankelijk Informatiecentrum
over Cochleaire Implantatie

Laatste

nieuws

26/10/2021

AHOSA zorgt in Antwerpen voor een toegankelijk galaconcert op de World Choir Games Flanders op 5 november 2021 om 20.30u

Lees meer

20/10/2021

Oticon Medical riep op 14 oktober 2021 alle Oticon Medical Neuro Zti cochleair implantaten vrijwillig terug

Lees meer

18/10/2021

AHOSA organiseert op 7 december 2021: WEBINAR: Een hoortoestel is geen bril. Hoe gehoorrevalidatie het verschil kan maken.

Lees meer

14/10/2021

MED-EL organiseert online CI-informatiebijeenkomst op 18 oktober 2021

Lees meer

04/10/2021

Met de Bluetooth mobiele telefoonzender van Bellman kun je alle Visit-ontvangers op je telefoon volgen.

Lees meer

28/09/2021

De Oostenrijkse CI-gebruiker en muzikant, Heinz Kirchschlager, heeft een Alpenhoorn gebouwd in de vorm van een slakkenhuis.

Lees meerAlle nieuwsberichten

Wetenschappelijk adviseur Euro-CIU

*Leo De Raeve (ONICI) benoemd tot Scientific Advisor van EURO-CIU


De Europese organisatie van CI-gebruikers "EURO-CIU" heeft op haar vergadering van 5 april 2008 Leo De Raeve van ONICI benoemd tot "Scientific Advisor" van hun organisatie. ONICI is immers de laatste jaren over de landgrenzen bekend geraakt als een hoog wetenschappelijk informatiecentrum op vlak van Cochleaire Implantatie. Omwille van deze verdienste is EURO-CIU bij ONICI komen aankloppen om, in de mate van het mogelijke, beroep te kunnen doen op hun specialisatie. Concreet betekent dit dat Leo De Raeve 4 à 5 maal per jaar zal deelnemen aan de vergaderingen van EURO-CIU en hen zal berichten over de laaste informatie op vlak van CI. Anderzijds kan EURO-CIU ook bepaalde vragen die in hun groep leven met Leo De Raeve bespreken.
Om de kwaliteit van de Nieuwsbrief van EURO-CIU te verbeteren zullen een aantal artikels uit de Nieuwsbrief van ONICI vertaald worden naar het Engels om te gebruiken in hun nieuwsbrief.

Meer informatie over EURO-CIU vind je op hun website http://www.eurociu.eu

Het huidige bestuur van EURO-CIU ziet er als volgt uit:

(van links naar rechts): Sari Hirvonen-Skarbö (Finland), Leo De Raeve (Belgium), Ervin Bonecz (Hungary) (Resignation June 2020) – Beatrice Cusmai (Italy) – Henri-Francois Baiverlin (Belgium) – Teresa Amat (Spain) – Robert Mandara (Finland), Brian Archbold (United Kingdom), Fernando Giménez (Spain).

 

*Leo De Raeve (ONICI) werd verkozen tot waarnemend voorzitter van CIICA (Cochlear Implant International Communicty of Action) 

CIICA (Cochlear Implant International Community of Action) werd ter gelegenheid van de Internationale CI-dag van 25 februari 2021 gelanceerd. Het is geen nieuwe organisatie, maar een netwerk van wereldwijde organisaties voor CI-gebruikers of experten op dat vlak. Leo De Raeve (ONICI) werd gevraagd  voorlopig waarnemend voorzitter te zijn van de stuurgroep achter dit netwerk.

Meer informatie over CIICA kun je vinden op hun website www.ciicanet.org

 


*ONICI is partner van het Adaptive Language for Healthy Brain and Society Consortium van Radboud Universiteit Nijmegen (NL)

Het Adaptive Language consortium heeft tot doel maatschappelijk belangrijke problemen op het gebied van taal en communicatie op te lossen. Het consortium pakt problemen op het gebied van taal en communicatie aan door een groep interdisciplinaire onderzoekers van drie verschillende faculteiten van de Radboud Universiteit (Sociale Wetenschappen, Letteren en Medische Wetenschappen) en het Radboudumc samen te brengen. De consortiumleden hebben complementaire expertise in verschillende domeinen van taal en cognitie, variërend van fundamenteel tot toegepast onderzoek, over onderwerpen die verband houden met adaptieve taal. Sinds februari 2021 is ONICI partner van deze organisatie. 
Meer informatie kun je vinden op de website van het Adaptive Language Consortium

 

sponsors Cochlear MED EL Oticon Sonova Advanced Bionics Phonak EURO-CIU

ONICI
ONafhankelijk Informatiecentrum over Cochleaire Implantatie
Leo De Raeve
Waardstraat 9
B3520 Zonhoven
België

Email:
Tel: +32 (0)11 816 854
Mobiel: +32 (0)479 716 120
Skype: leoonici

vind ons op Facebook