ONafhankelijk Informatiecentrum
over Cochleaire Implantatie

Gelijkaardige

artikels

ONICI organiseert op 10 oktober 2024 in Vianen (NL) een studiedag over 'Het werkgeheugen bij DSH-leerlingen'.

ONICI organiseert op 10 oktober 2024 in Vianen (NL) een studiedag over 'Het werkgeheugen bij DSH-leerlingen'.

Lees meer

Intensieve bijscholing 'Auditieve Verbale Therapie' voor Belgen en Nederlanders

Auditory Verbal UK organiseert in 2024-2025 een nieuwe intensieve bijscholing 'Auditory Verbal Therapy' voor Belgen en Nederlanders

Lees meer

Opname ONICI Webinar over '"Het Wereld

Hoorrapport van de WHO, is beschikbaar

Op 8 juli 2021 organiseerde ONICI een Webinar rond 'Het Wereld Hoorrapport, wat kan dit voor ons betekenen?'. De opname van deze Webinar kun je hier bekijken.
 

De WHO verwacht bijna een verdubbeling van het aantal personen met een gehoorverlies tegen 2050 tot bijna 2.5 miljard, waarvan er 700 miljoen personen een zodanig gehoorverlies hebben dat aangepaste hoorhulpmiddelen en revalidatie/begeleiding voor hen noodzakelijk zijn. In het Wereld HoorRapport (WHR) formuleert de WHO o.a. aanbevelingen voor beleidsmedewerkers, internationale en nationale niet-gouvernementele organisaties en gebruikers-organisaties rond de aanpak van gehoorverlies.

Door het organiseren van een Webinar willen wij de inhoud van het WHR vertalen naar de situatie in België en Nederland en willen we vervolgens meer specifiek ingaan op wat de plaats van cochleaire implantatie hierin kan betekenen. Deze informatie uit het WHR wordt afgewisseld met de persoonlijke 'Hoorreis' van Rob Beenders (voormalig Vlaams parlementslid en drager van CI en hoorapparaat).

Wil je meer informatie over het WHR en eventueel een samenvatting of het volledige rapport downloaden, dan kun je terecht op de website van ONICI.

Het programma van de dag zag er als volgt uit:spreker 1: Mark Laureyns: "Hoe kunnen we het Wereld Hoorrapport (WHO) als hefboom gebruiken om de gevolgen van onbehandeld gehoorverlies zo veel mogelijk te beperken?


Mark Laureyns is directeur van het Amplifon onderzoekscentrum (CRS - Amplifon Centre for Research and Studies) in Milaan, hij is docent hoortoestelaanpassing bij de Thomas More Hogeschool, Afdeling Audiologie in Antwerpen.  Hij is sinds 2014 voorzitter van de AEA (Europese vereniging van Audiciens-Audiologen). Sinds 2019 maakt hij deel uit van de stuurgroep van het “Wereldforum van het Gehoor” (World Hearing Forum) en is hij covoorzitter van de werkgroep “Maak Luisteren Veilig” (Make Listening Safe), een initiatief van de Wereld Gezondheidsorganisatie.

De presentatie van Mark Laureyns kan hier bekeken worden.

 

Spreker 2:  Rob Beenders: "Mijn Hoorreis” – ook met een gehooruitdaging kan je het beste uit jezelf halen"Rob Beenders (1979) studeerde internationale marketing aan de PXL in Hasselt en de Delta State University in Cleveland . In 2002 organiseerde hij de Wereldkampioenschappen Veldrijden en Wielrennen op Circuit Zolder. Vervolgens maakte hij ook een haalbaarheidsstudie voor de organisatie van de Olympische Spelen. In 2005 deed hij zijn intrede in de politiek waar hij tot 2019 schepen en Vlaams Parlementslid was. Vandaag zet hij zich voltijds in voor het bedenken van strategieën en oplossingen voor een betere toegankelijkheid van gespecialiseerde hoorzorg. Hij is auteur van het boek “Mijn Hoorreis”.

De presentatie van Rob Beenders kan hier bekeken worden.

 


Spreker 3 Leo De Raeve: "Implicaties van het Wereld Hoorrapport op vlak van cochleaire Implantatie" 


Leo De Raeve PhD is directeur van ONICI, wetenschappelijk adviseur van de Europese vereniging van CI-gebruikers 'EURO-CIU' en waarnemend voorzitter van het internationale netwerk 'CIICA' (Cochlear Implant International Community of Action). Daarnaast is hij deeltijds werkzaam als psycholoog in KIDS te Hasselt en is hij lector aan de Hogeschool UCLL te Heverlee.

Het eerste deel van de presentatie van Leo De Raeve kan hier bekeken worden.

Het tweede deel van de presentatie van Leo De Raeve kan hier bekeken worden.

 

De handouts van deze Webinar kun je hier downloaden.

sponsors Cochlear MED EL Oticon Phonak Bellman Advanced Bionics CIICA EURO-CIU

ONICI
ONafhankelijk Informatiecentrum over Cochleaire Implantatie
Leo De Raeve
Waardstraat 9
B3520 Zonhoven
België

Email:
Tel: +32 (0)11 816 854
Mobiel: +32 (0)479 716 120
Skype: leoonici

vind ons op Facebook