ONafhankelijk Informatiecentrum
over Cochleaire Implantatie

Gelijkaardige

artikels

ONICI organiseert op 10 oktober 2024 in Vianen (NL) een studiedag over 'Het werkgeheugen bij DSH-leerlingen'.

ONICI organiseert op 10 oktober 2024 in Vianen (NL) een studiedag over 'Het werkgeheugen bij DSH-leerlingen'.

Lees meer

Opname ONICI Webinar over '"Het Wereld Hoorrapport van de WHO, is beschikbaar

Opname van ONICI Webinar van 8 juli 2021 rond '"Het Wereld Hoorrapport van de WHO, wat kan dit voor ons betekenen ?" is nog steeds te bekijken

Lees meer

Intensieve bijscholing 'Auditieve Verbale

Therapie' voor Belgen en Nederlanders

*Van september 2024-april 2025: Online  Foundation Course Auditory Verbal Therapy' door Auditory Verbal UK specifiek voor Belgen en Nederlanders

(wil je de video bekijken, klik op bovenstaande foto)

 

INHOUD:

Na het grote succes in 2021 en 2023 zal in 2024 voor de derde maal een 'Foundation Course Auditory Verbal Therapy' georganiseerd worden, specifiek voor Vlamingen en Nederlanders. Deze online cursus gaat in september 2024 van start en zal ongeveer 8 maanden in beslag nemen. Om de 2 weken heeft een online sessie plaats (uitgezonderd tijdens de feestdage) en tussendoor krijg je ook kleine opdrachten die dan in de volgende sessie worden besproken. Het is een erg praktische opleiding in kleine groep ( 5 deelnemers per groep, samen met 1 begeleider)
Deze zeer goede, uitgebreide opleiding richt zich tot professionelen en ouders die zich willen specialiseren in het stimuleren van het horen en van de gesproken taal van kinderen met een gehoorverlies en in het samenwerken en coachen van de ouders van deze kinderen. 

Topics die aan bod komen zijn: het gebruik van de Ling-klanken; tijdens spel en dagelijkse activiteiten het gehoor en de gesproken taalontwikkeling stimuleren, fonologische klankkenmerken en stimulatie, coachen van ouders, hoe het taalbegrijpen controleren en stimuleren, van één-, naar twee-, naar drie-woordzinnen stimuleren, ...
De groepen die in 2021 en 2023 deze opleiding hebben gevolgd, gaven in het evaluatieformulier allemaal aan dat ze erg tevreden waren met deze opleiding. Bijna alle deelnemers gaven aan dat zij het aan hun collega's zouden aanbevelen. 

 

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over de cursus nog even op een rijtje:

• de cursus duur een 6 maanden (eventueel 8-9 maanden met vakantieperiodes inbegrepen) en vereist 1.5 u studietijd per week (en waarschijnlijk iets meer als Engels niet je eerste taal is)

• Er worden groepen samengesteld van 5 professionals en 1 cursusbegeleider.

• De cursus wordt gegeven door een combinatie van podcasts en live webinars; de ene week moet je een podcast of webinar op een voor u passende moment kan bekijken en de andere week his er een live interactieve webinar.

• Tijdens de podcasts krijgen theorie en laten we zien hoe we dit in de praktijk kunnen brengen via videovoorbeelden van therapeuten die werken met kinderen van verschillende leeftijden en hun ouders.

• We gebruiken Zoom om onze webinars te hosten, de webinars voor een cohort worden altijd op dezelfde dag en op hetzelfde tijdstip gehouden. De webinars worden niet opgenomen.

• Gedurende deze cursus wordt aan de deelnemers gevraagd om 8x korte videoclips te maken van zichzelf terwijlzij werken met een kind en hun ouder/leerkracht om te demonstreren wat ze geleerd hebben. Deze video’s worden tijden de Webinars samen besproken.

• Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Auditory Verbal UK : https://www.avuk.org/Event/foundation-course-in-auditory-verbal-therapy-for-bene-professionals-september-2024-start-online .

Daarna volgt dan een (online) gesprek, waarin nog antwoord kan gegeven worden op mogelijke vragen en daarna moet pas beslist worden over definitieve deelname.

 

DOELGROEP:

Deze dag richt zich tot allen die betrokken zijn met de opvoeding, onderwijs en begeleiding van kinderen (0-6 jaar) met een gehoorverlies: ouders, gezinsbegeleiders, logopedisten, leerkrachten, psychologen, pedagogen, taalkundigen, audiologen,... 

 

DATUM:  

Om de 2 weken een online sessie van 90 minuten in de periode september 2024 - april 2025. Dag en uur worden in overleg met de cursisten afgesproken. AV-UK is hier erg flexibel in.

 

ONLINE Webinar:   

Voor deze Online bijscholing wordt gebruik gemaakt van het programma Zoom. Meer informatie hierover vind je op www.zoom.us . Deze workshop wordt in het Engels gegeven, maar er is ondertiteling voorzien en er zijn alleen Nederlandstalige deelnemers (minumum 3 en maximum 5).
 

 

DEELNAMEKOSTEN: 

£945 Britse Ponden (rond de €1100) voor alle deelnemers van een organisatie. Privé personen (zelfstandigen of ouders) die willen deelnemen kunnen nog een korting bekomen, wat in het gesprek aan bod zal komen.

 

REGISTREREN kan rechtstreeks bij Auditory Verbal UK  via hun website.

Wil je eerst nog wat meer informatie, of heb je nog vragen, neem dan even contact op met leo.de.raeve@onici.be of rechtstreeks met Auditory Verbal UK : courses@avuk.org .

sponsors Cochlear MED EL Oticon Phonak Bellman Advanced Bionics CIICA EURO-CIU

ONICI
ONafhankelijk Informatiecentrum over Cochleaire Implantatie
Leo De Raeve
Waardstraat 9
B3520 Zonhoven
België

Email:
Tel: +32 (0)11 816 854
Mobiel: +32 (0)479 716 120
Skype: leoonici

vind ons op Facebook